DCD knows webdevelopment

Een website is het uithangbord van iedere organisatie. Daarom wil je dat je website staat als een huis. Een sterk online fundament in een snel veranderende markt. Een website die voldoet aan de eisen van vandaag én geschikt is voor de uitdagingen van morgen. Want online aanwezig zijn is één ding, online geld verdienen is een ander verhaal.

Hoe voegt een website waarde toe aan jouw onderneming? Dat is de vraag die we voor onze klanten willen beantwoorden. Vervolgens verzorgen we het volledige project, van de eerste schetsen tot de uiteindelijke livegang.

Hoe een website het verschil kan maken

Of je wel of geen goed functionerende website nodig hebt, is een vraag van gisteren. Wat een website kan betekenen voor jouw bedrijf, welke rol het kan spelen binnen je communicatie- of salesstrategie, hoe de website zich verhoudt ten opzichte van je andere kanalen, on- en offline, dat zijn dé vragen vandaag.

Onze aanpak bij DCD is gericht op het begrijpen van de unieke behoeften en doelstellingen van jouw organisatie. We werken nauw samen met onze klanten om een website te creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook functioneel en strategisch waardevol. Onze designers en webontwikkelaars zetten zich in om op maat gemaakte oplossingen te bieden die de online aanwezigheid van jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen.

We streven ernaar om websites te bouwen die niet alleen voldoen aan de huidige normen, maar ook flexibel genoeg zijn om aan te passen aan de veranderende behoeften van jouw bedrijf. We blijven nauw betrokken bij het onderhouden en optimaliseren van jouw website, zodat deze altijd up-to-date is en blijft presteren in deze dynamische digitale wereld.

Hoe ziet een webdevelopment proces bij ons eruit?

Webdevelopment is meer dan alleen design en coderen. Het is een proces dat nauwkeurige planning, samenwerking en expertise vereist om een resultaat te leveren dat voldoet aan de verwachtingen van onze klanten. Zo ziet dat er bij ons uit:

 1. Strategische Planning
  We beginnen met een grondige analyse van de doelstellingen en behoeften van jouw organisatie. Wat wil je bereiken met de website? Wie is je doelgroep? Welke functionaliteiten zijn nodig? Dit vormt de basis voor onze strategische planning.
 1. Ontwerp en conceptualisatie
  Onze getalenteerde designers werken nauw samen met jou om een visueel concept te creëren dat jouw merk weerspiegelt en een optimale gebruikerservaring biedt. We ontwerpen de lay-out, kleurenschema’s en gebruikersinterface met oog voor detail.
 1. Ontwikkeling
  Ons team van ervaren ontwikkelaars zet het ontwerp om in een functionele website. We maken gebruik van de nieuwste webtechnologieën en zorgen voor een responsief ontwerp, zodat de website op alle apparaten en browsers soepel werkt.
 1. Content creatie
  We kunnen ook helpen bij het creëren van relevante en boeiende inhoud voor je website, of het nu gaat om tekst, afbeeldingen, video’s of andere media.
 1. Testen en kwaliteitsborging
  Voordat de website live gaat, onderwerpen we deze aan grondige tests om ervoor te zorgen dat alles naar behoren functioneert. We controleren op fouten, compatibiliteit en snelheid om de best mogelijke gebruikerservaring te garanderen.
 1. Lancering
  Na het voltooien van alle tests en goedkeuring van jouw kant, lanceren we de website op het internet. Dit omvat de configuratie van hosting, domeinnaaminstellingen en eventuele andere technische vereisten.
 1. Onderhoud en ondersteuning
  Onze betrokkenheid eindigt niet bij de lancering. We bieden voortdurende ondersteuning en onderhoud om ervoor te zorgen dat je website up-to-date blijft, beveiligd is en blijft voldoen aan de veranderende behoeften van je organisatie.
 1. Analyse en optimalisatie
  We monitoren de prestaties van je website en analyseren gebruikersgedrag om inzichten te verkrijgen die kunnen leiden tot verbeteringen en optimalisaties voor de toekomst.

We kijken ernaar uit om met jou samen te werken aan jouw online succesverhaal.

Opgericht in 2010
Kennis van reclame sinds 1992

Met welke vraag je ook bij DCD aanklopt (conversie / resultaat / iets leuks of moois / een goed doel / one-stop-copy-shop / full-service reclamebureau / anders nl…) we durven te stellen: DCD knows…

 • 2010
 • 2013
 • 2016
 • 2020

Opgericht in 2010
Kennis van reclame sinds 1992

Met welke vraag je ook bij DCD aanklopt (conversie / resultaat / iets leuks of moois / een goed doel / one-stop-copy-shop / full-service reclamebureau / anders nl…) we durven te stellen: DCD knows…

Welke website past bij jouw behoefte?

Natuurlijk, je hebt een website nodig om je online doelstellingen te behalen. Maar moet dat echt een uniek design zijn? Of kun je ook met een kant-en-klaar WordPress thema uit de voeten? Anders geformuleerd: gaat een uniek, op maat gemaakt design echt het verschil maken en is het de grotere investering wel waard?

Wij geloven van wel. Des te beter jouw website aansluit bij de doelen die je nastreeft, des te groter wordt de kans dat je deze doelen daadwerkelijk kunt behalen. Hierin kan een op maat gemaakt websitedesign zich echt onderscheiden van een kant-en-klaar design en wel op de volgende punten.

 1. Doelstellingen en doelgroep
  Zoals gezegd: websites worden ontworpen met specifieke doelstellingen in gedachten. Deze doelstellingen variëren sterk van organisatie tot organisatie. Sommige websites zijn bedoeld om producten te verkopen, andere om informatie te delen, bewustzijn te creëren, leads te genereren, of gemeenschappen op te bouwen. Het doel bepaalt de structuur, inhoud en functionaliteit van de website.
 2. Merkidentiteit
  Het merk van een organisatie heeft een unieke uitstraling, waarden en boodschap. Het ontwerp van een website moet naadloos aansluiten bij de merkidentiteit om een consistente en herkenbare ervaring te bieden aan bezoekers.
 3. Gebruiksvriendelijkheid
  Websites moeten intuïtief en gemakkelijk te gebruiken zijn voor hun specifieke doelgroep. Dit omvat aspecten zoals navigatie, toegankelijkheid, laadtijden en responsiviteit op verschillende apparaten.
 4. Functionaliteit
  De gewenste functionaliteit kan sterk variëren. Sommige websites hebben complexe e-commercefuncties nodig, terwijl andere zich kunnen richten op bloggen of contentbeheer. De functionaliteit wordt aangepast aan de behoeften van de organisatie.
 5. Inhoud
  De inhoud van een website wordt afgestemd op de boodschap en informatie die de organisatie wil overbrengen. Dit omvat tekst, afbeeldingen, video’s en andere media.
 6. Concurrerende omgeving
  Het landschap van de concurrentie en de industrie waarin een organisatie opereert, heeft invloed op het ontwerp van de website. Een website moet zich onderscheiden van concurrenten en mogelijk unieke verkoopargumenten benadrukken.
 7. Technologie en platform
  De keuze van de technologie en het platform voor het bouwen van een website kan variëren. Sommige organisaties hebben behoefte aan complexe maatwerkoplossingen, terwijl anderen kunnen vertrouwen op bestaande content management systemen (CMS) zoals WordPress, Joomla of Drupal.

 

Veelgestelde vragen over Website

Wat zijn de voordelen van maatwerk webdevelopment ten opzichte van het gebruik van kant-en-klare thema's voor bijv. WordPress of Wix?

Maatwerk webdevelopment biedt unieke voordelen, zoals:

 • Volledige aanpassingsmogelijkheden: Maatwerk websites kunnen precies worden afgestemd op de behoeften van uw organisatie, terwijl kant-en-klare oplossingen vaak beperkt zijn in aanpassingsmogelijkheden.
 • Schaalbaarheid: Maatwerk websites kunnen eenvoudiger worden uitgebreid en aangepast naarmate uw bedrijf groeit en verandert.
 • Betere prestaties: Omdat maatwerk websites alleen bevatten wat u nodig heeft, kunnen ze sneller en efficiënter werken dan opgeblazen kant-en-klare thema’s.
 • Beveiliging: Maatwerk websites kunnen worden gebouwd met geavanceerde beveiligingsfuncties die specifiek zijn ontworpen om uw site te beschermen tegen potentiële bedreigingen.

Hoe lang duurt het om een website te ontwikkelen en live te zetten?

De tijdlijn voor het ontwikkelen en lanceren van een website kan variëren afhankelijk van de complexiteit en omvang van het project. In het algemeen kan een eenvoudige website binnen enkele weken worden gebouwd, terwijl grotere, complexere projecten enkele maanden in beslag kunnen nemen. De specifieke tijdlijn wordt bepaald tijdens de strategische planning van het project.

Welke stappen zijn er nodig om mijn website te beveiligen tegen cyberaanvallen en gegevenslekken?

Websitebeveiliging is een prioriteit. We implementeren diverse beveiligingsmaatregelen, waaronder:

 • Regelmatige beveiligingsupdates en patches.
 • Gebruik van sterke wachtwoorden en toegangscontrole.
 • Gegevenscodering en beveiligde overdracht van gegevens (SSL-certificaten).
 • DDoS-bescherming.
 • Beveiliging tegen SQL-injecties en cross-site scripting (XSS).
 • Onderzoek naar beveiligingszwakheden en penetratietests indien nodig.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn website goed presteert en snel laadt?

Websiteprestaties zijn van vitaal belang. We optimaliseren websites voor snelheid door:

 • Compressie van afbeeldingen en bronnen.
 • Minificatie van code (CSS, JavaScript).
 • Gebruik van content delivery networks (CDN’s) voor snelle levering van inhoud.
 • Browsercaching.
 • Implementatie van lazy loading voor afbeeldingen en video’s.

Wat gebeurt er nadat mijn website live is gegaan? Bieden jullie onderhouds- en update-services aan?

Ja, we bieden doorlopende onderhouds- en update-services om ervoor te zorgen dat uw website up-to-date blijft, veilig is en optimaal presteert. Dit omvat:

 • Regelmatige software-updates en beveiligingspatches.
 • Controle op websiteprestaties en beschikbaarheid.
 • Ondersteuning voor het oplossen van problemen en het implementeren van wijzigingen of nieuwe functies.
 • Back-up en herstelplanning om gegevensverlies te voorkomen.

We blijven betrokken bij uw website om ervoor te zorgen dat deze blijft voldoen aan uw behoeften en aan de veranderende eisen van het web.

Best nieuwsgierig naar iets nieuws?

Ga ervoor, kijk of het met ons klikt! Doesgek:

Zij weten DCD te vinden